Echipa

Echipa noastră

Oamenii sunt cei care dau viaţă unei organizaţii, iar Echipa AIST este formată din Consiliul director, Corpul profesoral, Echipa de proiecte, Secretariatul, Colegii internaţionali şi alţi voluntari pe durată determinată. Ne face o deosebită plăcere să îi prezentăm în continuare.    

Minodora Barbul este președintele organizației American International School of Transylvania, îi place să lucreze cu oameni de la care să aibă ce învăța, care să fie cei mai buni in ceea ce fac si care să îi inspire pe cei din jurul lor prin propriul exemplu.
În urmă cu 9 ani, a primit încrederea conducerii UACE pentru a dezvolta proiecte educaționale care să vină în sprijinul comunității, a descoperit că poate face mai mult decât o carieră academică, poate revoluționa modul în care se face educația de la cele mai fragede vârste. Cu sprijinul conducerii UACE, care a înțeles că educația este singura garanție a unui viitor optimist, a descoperit că poate să facă management în educația pe care şi-o dorește din postura de mamă. Colegii o numesc “the solution finder” adică cea care găsește soluții. Este mândră de echipa pe care a reușit să o consolideze, oameni de calitate atât profesională cât și umană cu care împărtășește viziunea asupra educației.

Mihai Gherasim face parte din Consiliul director al asociației noastre şi este un coleg şi un prieten de nădejde. El este omul cu gândirea pragmatică şi sufletul  mare, care asigură o bună comunicare cu partenerii din mediul public de învăţământ, fiind şi el profesor de meserie şi înţelegând din interior priorităţile şi nevoile sistemului. În asociaţie activitatea lui este esenţială, Mihai fiind un “problem solver” cu vocaţie, adică omul care are grijă să ne putem desfăşura activitatea în siguranţă şi în bune condiţii din punct de vedere educaţional, logistic, adminsitrativ, juridic şi uneori informatic. Membru al AIST încă de la înfiinţare, Mihai reprezintă o constantă de echilibru şi ne mândrim că a ales să construiască împreună cu echipa noastră un mediu profesionist şi destins în care educaţia se face de plăcere.  

Onoriu Dan este omul pe care îl cunoaşte tot oraşul, şi care cunoaște la rândul său pe toată lumea. Având o vastă experienţă în mediul organizaţiilor nonguvernamentale şi al administraţiei publice din Baia Mare, Onoriu a lucrat îndeaproape cu tinerii din comunitate de când se ştie şi a ales să fie deschizător de drumuri alături de AIST. El este cel care se ocupă de proiectele noastre naţionale şi internaţionale, ajutând prin voluntarii pe care îi recrutează la replicarea modelelor de bună practică ale echipei noastre de cadre didactice înspre copiii şi tinerii din toate mediile. Iniţiativele sale ambiţioase sunt de cele mai multe ori asumate de asociaţia noastră, Onoriu fiind un membru al Consiliul director al AIST care împărtăşeşte motto-ul nostru de a fi “Poarta deschisă spre lume!”.

Roxana Modoc este prezența plăcută, vocea caldă si profesionistă care îi întâmpină pe toți cei care ne trec pragul. Roxana este recunoscută de colegi ca având puterea fundamentală a organizației: comunicarea. Prin “puterea” ei suntem cu toții eficient informați privind conjucturile și situațiile din mediul extern, iar părinții primesc cele mai bune soluții pentru copiii lor. Deși nu se impune prin statură sau vârstă, Roxana demonstrează că zicala “esențele tari vin în sticluțe mici” este întru totul adevarată , iar amabilitatea faţă de colegi, atitudinea proactivă, maturitatea sa și felul responsabil de a privi sarcinile de serviciu o fac un membru esențial în echilibrul şi armonia echipei AIST.

Raluca Conțiu este spiritul liber al asociației, fata cu părul verde după cum o cunosc membrii comunităţilor, unde îi însoţeşte pe voluntarii noştri internaţionali. De formație psiholog, Ralu’ cum îi spunem noi, este și “mama” tuturor voluntarilor care ne trec pragul, este o colegă grijulie la nevoile celor din jur, având mereu o soluție sau o idee salvatoare în situații care variază de la logistică la semantică. Deschiderea sa spre multiculturalitate și stăpânirea de excepție a artei dialogului intercultural o fac persoana ideală pentru a-i coordona pe tinerii care fac voluntariat în organizaţia noastră.

Larisa Bozga este un aliaj nobil, o extraordinară îmbinare de inteligență și frumusețe. Larisa a fost profesor în învățământul public de stat, dar a ales să se alăture echipei AIST ca să ofere copiilor care ne trec pragul posibilitatea de a învăța limba germană jucându-se. Este o fire ambițioasă și  corectă în tot ceea ce face sau își propune. Responsabilitatea față de ceea ce face este la cote maxime. Vine mereu cu idei creative și metode inedite, adaptate pentru vârsta oricărui copil, astfel încât fiecare să învețe cu drag limba germană.

Cristina Hogye este un profesor cu vocație, o resursă de idei creative, un sprijin constant și o prietenă bună pentru colegele sale. Atracția sa faţă de tehnologie se îmbină perfect cu cartonașele colorate, fișele interactive cu jocurile în echipă, făcând din ea un profesionist complex cu care ne mândrim. Cristina este o bună cunoscătoare a sistemului de educaţie atât din postura de părinte cât şi din cea de cadru didactic cu experienţă extinsă de la ciclul primar la cel liceal, este condusă de dorinţa de autodepăşire, cu alte cuvinte este un profesor cum toţi ar trebui să fie.  

Georgi Peter este “zâna cea bună” pentru copiii cu care lucrează. Organizată și cu suflet mare, ea le oferă copiilor un excepțional start în descoperirea plurilingvismului. Georgi pune mult suflet în ceea ce face și se atașează foarte mult de copiii cărora le predă și asta se vede prin veselia orelor ei și prin entuziasmul cu care participă copiii la aceste ore. Ne bucurăm că a ales să facă parte din echipa noastră şi o preţuim pentru tot ceea ce este şi pentru ceea ce vom deveni împreună. În calitate de consilier educativ, Georgi sprijină echipele de voluntari internaţionali pentru a se alinia la standardele AIST privind educaţia nonformală.  

Alexandra Măricuța s-a alăturat echipei noastre în vara anului 2019. Fiind o bună cunoscătoare a limbii germane, pe care a studiat-o în şcoală, dar pe care a şi folosit-o zilnic în companii multinaţionale şi în perioadele îndelungate petrecute în Germania, Alexandra învaţă foarte repede, se adaptează uşor, are o abordare  mereu orientată spre soluţii şi împărtăşeşte valorile şi principiile organizaţiei noastre. Ne bucurăm să o avem în echipa AIST pe linia de studiu a limbii germane, deoarece pune suflet în activităţile pentru copii, aduce un spirit jovial în organizaţie şi demonstrează constant că este o profesoară dedicată, la început de drum, şi o colegă loială, de cursă lungă.

Pentru a cunoaşte o parte din numeroşii colegi internaţionali, care şi-au asumat identitatea prin steagurile ţărilor de origine pictate pe faţă, vă invităm să urmăriţi clipul următor:

Derulează în sus