Activitățile noastre

Poarta deschisă spre lume!

Asociaţia American International School of Transylvania (AIST) este o organizaţie non profit, înfiinţată de o echipă de oameni tineri, creativi şi pasionaţi de educaţie, cadre didactice şi părinţi deopotrivă. Ţelul nostru principal este acela de a fi Poarta deschisă spre lume!, de a sprijini potenţialul extraordinar pe care copiii şi tinerii din zona de nord vest a ţării îl au, spre a reuşi în viaţă ca adulţi de o valoare umană de excepţie şi profesionişti recunoscuţi la nivel internaţional.

Prin activităţile de educaţie pe care le derulăm, ne-am propus să investim în tânăra generaţie, astfel încât copiii să aibă premise sănătoase pentru a reuşi în orice domeniu şi-ar propune să activeze şi oriunde i-ar purta paşii în lume. Prin tot ceea ce facem promovăm excelenţa în educație și subliniem rolul acesteia în creșterea bunăstării tuturor. Astfel, sprijinim participarea proactivă a copiilor, tinerilor şi cetăţenilor la viaţa comunităţii, dar și dimensiunea multiculturală și diversitatea de care aceștia pot beneficia în condițiile provocărilor prezentului.

Folosind metode interactive, echipa noastră îi inspiră pe copii să învețe limbi străine într-o atmosferă prietenoasă și deosebit de agreabilă, astfel încât orizontul lor să se deschidă înspre cultura românească dar și înspre culturi și civilizații din alte părți ale lumii. Ne adresăm copiilor tipici și cu dizabilități, din mediul urban și rural, din centrele de plasament sau din familii clasice, tinerilor și adulților spre care venim cu programe croite după nevoile lor și în funcție de abilitățile pe care aceștia le au. Ne bucurăm să putem contribui la formarea și dezvoltarea tuturor.

Asociația noastră organizează cursuri de limbi străine pentru copii începând de la vârsta de 3 ani, concursuri de cultură generală, workshopuri de promovare a culturilor și civilizațiilor europene, acțiuni de ecologizare, campanii antidrog și de încurajare a voluntariatului, evenimente care marchează sărbători și evenimente de importanță mondială. Suntem singura unitate operațională din Maramureș a programului de dezvoltare personală pentru tineri The Duke of Edinburgh International Award și una din organizațiile de tineret acreditate de Comisia europeană pentru programul Erasmus+. Până în prezent peste 300 de tineri din 25 de ţări au împărtăşit viziunea noastră asupra educaţiei, aducând cu sine un spirit internaţional în toate programele noastre.     

Ne mândrim să fim parteneri ai British Council pentru derularea cursurilor de pregătire şi susţinerea tuturor examenelor din ciclul Cambridge English, iar în 2016 am organizat pentru prima dată în Baia Mare evaluarea nivelului real de cunoaştere a limbii engleze pentru copii. De altfel toate cursurile noastre se finalizează cu evaluări independente care să confirme standardele noastre ridicate de calitate în învăţarea limbilor străine din partea unor instituţii obiective cu reputaţie internaţională.

Dorim să sprijinim educația din grădiniţele, școlile, liceele şi universităţile din Baia Mare, adăugând un plus de valoare educaţiei formale pe care copiii şi tinerii din zona urbană şi rurală a Maramureşului o primesc, indiferent de statutul social al părinţilor acestora sau de originea lor etnică sau apartenența religioasă. Dorinţa de autodepăşire este motorul care întreţine performanţa American International School of Transylvania iar performanţa se obţine numai prin muncă, perseverenţă, creativitate şi perfecţionare continuă. În cei 10 ani de activitate ne bucurăm să creştem treptat şi să fi sprijinit progresul a peste 30.000 de copii și tineri. Credem cu tărie că doar investind în ei putem spera într-o viață mai bună pentru noi toți şi ne putem îndeplini dezideratul de a fi Poarta deschisă spre lume!

Pentru o privire de ansamblu asupra activităților noastre vă invităm sa vizionați videoclipurile de mai jos:

Romana

American English

British English

0 +
Beneficiari
0 +
Comunități
0 +
Voluntari
0 +
Premii și Acreditări
Derulează în sus