Evenimente și Campanii

AIST rămâne Poarta deschisă spre lume – chiar şi în timpurile pandemiei de Covid-19!

În ciuda restricţiilor de călătorie şi a incertitudinilor de tot felul, am reuşit să coagulăm un grup de tineri voluntari în spiritul SOLIDARITĂŢII în cadrul proiectului Hand in Hand for Europe, finanţat de Comisia Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate şi implementat de asociaţia noastră cu sprijinul Universal Alloy Corporation Europe.

Astfel, putem oferi ACTIVITĂŢI GRATUITE de educaţie nonformală în limbile engleză şi română pentru copiii cu vârsta între 7 şi 14 ani, plus un club de spaniolă pentru tinerii de peste 14 ani. Deoarece siguranţa acestora este mai presus de orice, programele se vor implementa Online. Înscrierile sunt deschise tuturor copiilor din judeţul Maramureş şi se fac sunând la numărul de telefon 0755.097.726 în perioada 19-23 octombrie 2020.

Aceste programe se vor derula pentru o perioadă limitată de timp, aşadar vă recomandăm să sunaţi cât mai curând pentru a beneficia de oportunităţile prezente, menite a fi atât instructive cât şi relaxante.

Cu dorinţa de a sprijini comunitatea în perioade dificile,

Echipa AIST

P.S. Transmitem un gând special copiilor ai căror părinţi lucrează în domeniul sanitar, educaţional, MAI sau în alte sectoare din prima linie a luptei împotriva acestui virus: TOTUL VA FI BINE!

CAMPANII

În contextul pandemiei generate de Covid-19, dorim să ajutăm! Cum putem şi cu ce ştim. Oferim activităţi de educaţie nonformală, GRATUIT, pentru COPIII ANGAJAŢILOR DIN SISTEMUL SANITAR din Maramureş. Ştim că timpul lor alături de familii este limitat şi le preţuim fiecare secundă pe care o petrec în sprijinul comunităţii. În limita capacităţii noastre organizaţionale dorim să extindem ulterior oferta şi spre alte categorii de oameni din prima linie a luptei împotriva Covid-19, cu sprijinul Corpul European de Solidaritate şi a companiei Universal Alloy Corporation Europe.

Cursurile se adresează copiilor cu vârsta între 5 şi 18 ani, se vor ţine de la distanţă şi vor fi coordonate în limba română şi în alte limbi străine. Părinţii, bunicii sau rudeniile care doresc să îi înscrie pe copii sunt rugaţi să ne contacteze la adresa de e-mail office@aistschool.ro pentru a primi informații suplimentare.

Totodată, ne-am asociat grupului de iniţiativă Bine Maramureş, Împreună (ne) facem bine!, care gestionează resursele disponibile în comunitate şi le direcţionează acolo unde acestea sunt necesare. Detalii despre acest demers pot fi găsite aici. https://www.binemaramures.ro/  

EVENIMENTE

În cei 8 ani de activitate, Asociaţia noastră a organizat sute de evenimente educaţionale publice şi private, datorită parteneriatului strategic cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, în cadrul căruia am interacţionat fructuos cu numeroase unităţi de învăţământ, de la ciclul preşcolar la cel liceal. Am avut şi avem în continuare colaborări strânse cu centre de educaţie preuniversitară şi universitară din România şi din Europa, cu mediul economic, cu instituţii din sfera socială, cu numeroase asociaţii nonguvernamentale locale, naţionale şi internaţionale, precum şi cu oameni dedicaţi unei educaţii de calitate pentru copiii lor.

Arhiva noastră este una complexă, aşadar am ales să subliniem în mediul online doar evenimentele publice derulate pe parcursul anului calendaristic în curs.

Ianuarie 2020: Religious freedom day

 Ianuarie 2020: Winter around the world

 Februarie 2020: Storytelling day

 Februarie 2020:  Swap language – Baltic edition

 Martie 2020: Aniversarea celor 8 ani de activitate a AIST

 Martie 2020: Women’s day

 Aprilie 2020: Creativity and Innovation Day. Pentru a intra în atmosfera evenimentului vă invităm să accesați link-ul următor https://www.youtube.com/watch?v=dbVI0IoVlZA

 Mai 2020: Ziua Europei

Lumea vorbeşte despre Uniunea europeană, proiecte europene şi fonduri europene ca şi cum toate ar fi nişte concepte abstracte, dincolo de viaţa noastră de zi cu zi. Pentru Asociaţia noastră, aceste cuvinte reprezintă oameni, experienţe, creştere, dezvoltare şi progres, toate susţinute de exemplele de bună practică pe care echipa noastră le-a dat prin scrierea de proiecte, susţinute de zecile de mii de copii şi tineri care au cunoscut frumuseţea şi diversitatea culturală a Europei. Legăturile umane stabilite între tineri, aripile crescute copiilor care nu mai suferă de complexul de a fi un oarecare de nicăieri, oportunităţile de dezvoltare personală şi profesională pentu comunitate şi multe alte experienţe tangibile ne motivează să recunoaştem valoare adăugată pe care conceptele europene o aduc vieţii noastre zilnice. Le mulţumim şi le suntem mereu recunoscători voluntarilor europeni care şi-au dedicat o părticică din viaţă pentru a trăi în Baia Mare, pentru a descoperi România şi mai ales pentru a împărtăşi valorile educaţionale ale AIST în sprijinul copiilor şi tinerilor din această parte a ţării.

Ne bucurăm să vă împărtăşim un mesaj primit din partea câtorva dintre voluntarii noştri, căci AIST rămâne Poarta deschisă spre lume chiar şi când graniţele sunt închise. https://www.youtube.com/watch?v=Mfeh2MZjjhE

Totodată, am continuat parteneriatul tradiţional cu Centrul Europe Direct şi am luat parte la webinarul dedicat Zilei Europei, pe care vă invităm să-l accesaţi aici https://www.facebook.com/EuropeDirectMaramures/videos/270497727331543/