Vara 2020

În toţi aceşti ani în care am organizat programe de vacanţă pentru copii şi tineri, am venit cu idei cât mai diverse, oferind posibilitatea unor călătorii fizice şi imaginare în spaţii geografice şi culturale diferite, pentru a facilita accesul copiilor la informaţii şi cunoştinţe privind lumea asta mare, astfel încât să treacă Poarta deschisă spre lume din confortul propriului spaţiu din Baia Mare.

Iată că în vara 2020 aducem efectiv lumea la dvs. acasă, prin programele noastre derulate online.

Deoarece educaţia din ultimele luni a forţat prezenţa copiilor în faţa ecranelor pentru perioade mai îndelungate de timp decât ne-am fi dorit noi, ca părinţi, anul acesta programele AIST vor fi adaptate astfel încât să aibă componeneta stabilă care asigură progresul lingvistic şi personal al copiilor (cursuri plătite, sistematizate, derulate de echipa noastră de profesoare), dar şi componenta nonformală pentru care fiecare poate opta în funcţie de interese şi disponibilitate (activităţi gratuite, coordonate de echipa noastră internaţională).

Programul standard al unei zile va cuprinde mai multe tipuri de activităţi, fiecare copil fiind invitat să participe la 1, 2 sau câte ore doreşte, în funcţie de opţiunile părinţilor şi preferinţele copiilor. În termeni culinari…. noi facem pizza şi dvs alegeţi ingredientele în funcţie de preferinţele copiilor.

În prima parte a zilei participanţii vor putea accesa cursurile AIST de limbi străine pentru a-şi începe, menţine sau cultiva evoluţia lingistică.

  •  pentru copiii de 3-5 ani găsiţi oferta de programe aici 
  •  pentru copiii de 6-11 ani găsiţi oferta de programe aici 
  •  pentru tinerii de 12-15 ani găsiţi oferta de programe aici 
  •  pentru tinerii de 16+ şi pentru părinţi găsiţi oferta de programe aici 
  •  pentru cursurile din suita Cambridge English găsiţi oferta de programe aici 

Rămânem consecvenţi principiilor noastre educaţionale privind numărul limitat de participanţi într-o grupă, astfel încât calitatea învăţării şi implicarea fiecăruia să fie conform standardelor pe care ni le-am auto-impus. Din acest motiv, vă recomandăm să vă înscrieţi cât mai curând, pentru a vă asigura disponibilitatea locurilor în grupe.

În a doua parte a zilei vom oferi o gamă variată de activităţi gratuite, de la sport şi yoga pentru copii, tineri şi adulţi până la ore de lectură, cluburi de conversaţie, muzică educativă, workshopuri multiculturale şi multe alte surprize. La fiecare curs AIST plătit, veţi putea opta pentru alte 2 activităţi gratuite. Lista completă a acestora va fi disponibilă în curând.

Atenţie! Programele noastre din această vară nu sunt cu ritmicitate săptămânală, prin urmare puteţi alege, spre exemplu, o oră de curs de limba engleză pentru fiecare zi de luni, o oră de cultură irlandeză din ziua de marţi şi o oră de yoga pentru joi sau o oră de limba germană de miercuri, o oră de muzică educativă de joi şi altă oră de lectură tot joi, activităţi pe care copiii şi adulţii le pot frecventa pe tot parcursul verii. Există, aşadar, o mare flexibilitate în alegerile dumneavoastră şi o continuitate pe durata verii, astfel încât să vă puteţi planifica echilibrat şi eficient priorităţile de învăţare şi oportunităţile de divertisment. Anumite activităţi vor suplini chiar privitul la TV, fiind direcţionate înspre analiză, conştientizare şi dezbatere a aspectelor din care copiii se pot dezvolta la nivel personal şi lingvistic.

Deşi am mai oferit programe de dezvoltare personală copiilor şi tinerilor în perioada verii, anul acesta toate vor acorda o atenţie sporită preocupărilor acestora în contextul pandemiei cu Covid-19, mergând de la discuţii libere şi asistenţă în efectuarea temelor de vacanţă până la îndrumare şi consiliere pentru părinţii copiilor cu dificultăţi de învăţare.

Spaţiile noastre virtuale vor reproduce fidel organizarea avută la sediu, copiii fiind întâmpinaţi în biroul nostru prin simpla accesare a unui link de acces în organizaţie, iar de aici echipa noastră îi va distribui în sălile de activităţi unde se vor regăsi cu cadrele didactice şi colegii de grupă. Nu mai este nevoie de papucei de interior sau haine de schimb, copiii trebuie doar să aibă acces la internet printr-un laptop. De asemenea, plata se va efectua în funcţie de numărul de ore frecventate, la fel ca în timpul anului şcolar, conform condiţiilor financiare specifice fiecărui curs, preferabil prin virament bancar, dar şi numerar în anumite zile şi ore prestabilite.

Suntem încrezători că această nouă etapă va permite accesul mai multor copii la activităţile noastre decât am putut găzdui în condiţiile limitărilor spaţiale şi logistice de la sediu şi abia aşteptăm să ne revedem prietenii vechi şi să ne facem prieteni noi.

Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la 0755097726.